P R O J E C T S

VRIJSTAANDE WONING

Compact met interessante zichtlijnen

Relatief Compacte vrijstaande villa met een bruto inhoud van slechts  585 M3.

Om de leefruimtes optisch te vergroten zijn de glasvlakken op de hoeken geplaatst. Binnen staat op deze manier meer in connectie met buiten, hierdoor creëer je een breed zicht en wordt de interessante diagonale zichtlijn extra versterkt.

De gesloten voorgevel waarborgt privacy. Het grote raam zorgt voor een bijzondere lichtinval op zowel eerste verdieping als begane grond.

 

Artist Impressions : XR-studio

VRIJSTAANDE VILLA

Verbouwing jaren 60 woning naar hedendaags villa

ENERGIENEUTRALE WONING HEERLEN

Energieneutraal en duurzaam

 

Dit ontwerp is zo ontworpen dat, wanneer de woning 35 graden op het zuiden staat, alle energie voor stroom en warm water wordt opgevangen.

 

De ramen zijn ‘teruggeduwd’ in de gevel, wat zomers zonlicht in huis blokkeert en het pand in het naseizoen heerlijk verwarmt.

De slimme betonnen kolom van het trappenhuis zorgt voor de ideale natuurlijke ventilatie en koeling, omdat het beton in de nacht de koelte vasthoudt.

De verdieping onder de grond heeft dankzij die ligging een constante temperatuur en voldoende daglicht aan de noordkant. 

Artist Impressions : Kinem'Art

KANTOOR ADDO ARCHITECTS

De perfecte balans in contrasten 

 

Het idee achter het ontwerp van het kantoor is om een kleinschalige, comfortabele én inspirerende werkplek te creëren. Door het bescheiden ontwerp komen de verfijnde details goed tot zijn recht.

De balans tussen primaire en secundaire ruimtes in het interieur zorgt ervoor dat deze functioneel is. Licht, lucht en ruimte zorgen voor een rustige en geconcentreerde werksfeer waardoor de tuin en zijn natuur een extra blikvanger vormen. 

 

De perfecte balans tussen functie, materiaal en detail maken dit ontwerp tot een succes.

Foto's : Henry Peters-Fotostudio G2 

Interieur maatwerk : Van Leth interieurbouw
Uitvoering : WE-Maatdesign

NIEUWBOUW MAGAZIJN & KANTOOR

H&R Benelux B.V. Nuth

Licht, lucht en ruimte als primaire voorzieningen

H&R Benelux is met 1500m2 uitgebreid. De nieuwe functies omvatten kantoren, laboratorium en opslag. 

 

De gevels wordt gekenmerkt door horizontale ramen die over de volledige breedte van de ruimtes lopen. Deze zorgen voor maximale ruimtelijkheid en licht.

 

Het 'hart' van het gebouw wordt ook van natuurlijk daglicht voorzien door de patio. De vergaderruimte is tweezijdig transparant waardoor het natuurlijk daglicht nog verder het gebouw binnen dringt.

 

De werkzaamheden in de bestaande fabriek hebben tijdens de bouw ongestoord plaats kunnen vinden.

Planning en afstemming waren daarbij van cruciaal belang.

Samenwerking : Lonnie Koken - holistisch architect

Bouwcoördinatie : Bouwburo Zuid 

Foto's : Addo Frints, Larissa Theuns 

WONING SON EN BREUGEL

Contouren van de kavel 

 

Hoe ingewikkelder de randvoorwaarden, hoe mooier de uitdaging. 

Door de breedte van de kavel volop te benutten, kijken de bewoners via grote glasvlakken uit op de monumentale bomenlaan. Het huis volgt de contouren van de weg en de kavel. Er zijn als het ware twee volumes, twee ‘blokken’ kruisvormig over elkaar geplaatst. Hierdoor en door het vele glas ontstaat een mooie, open verbinding met de compacte tuin. 

Een krachtig pand zonder kolossaal te worden. Dankzij belangrijke details [een ambachtelijke, iets smallere en langere baksteen die zonder stootvoeg is verwerkt] komt de horizontale belijning nóg beter uit. De naar voor liggende ramen voorkomen vervuiling op de gevel na neerslag, wat een praktisch oogpunt heeft.

Foto's : Addo FrintsJan Willem Dragt

TANDARTSENPRAKTIJK BRUNSSUM

Steriele ruimte warm verlicht

 

Van verbouwde eenmanszaak naar praktijkruimte inclusief woonhuis naar een eenheid met vijf werkruimten voor tandartsen. Alle technische installaties zijn onzichtbaar weggewerkt in het plafond. Het lijnenspel van de houten vloer verbindt oud en nieuw. Tevens zorgt deze vloer voor een huiselijke sfeer in de wachtkamer en verzacht het steriele beeld van de praktijk. Zeker dankzij de lange, glazen wand en de tuin ernaast.

 

Foto's : Henry Peters-Fotostudio G2 

Interieur maatwerk : Van Leth interieurbouw

EXPOSITIEGEBOUW ABP

Eén met de natuur

 

Pensioenfonds ABP beheert een kunstcollectie die eigendom is van alle spaarders. Dit ontwerp voor een expositiegebouw met restaurant en auditorium slaat ondergronds een brug tussen Villa Beukenhorst en de betonnen werk-kolos in Heerlen. Het paviljoen bevindt zich grotendeels ondergronds waardoor het zich in het straatbeeld voegt en aansluit bij de maat en schaal van Villa Beukenhorst. Alsof het is ingegraven, waarbij het zicht op het park en het landschap blijft, want de wanden komen nog geen meter boven het maaiveld uit.

Ook hier wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen en veel daglicht, voor de prachtige belijning en de functie van de open ruimten. Zo ziet eenvoud in complexiteit eruit. 

 

*Nominatie: Archiprix Nederland 2015  

*Nominatie: Euregionale Architectuur Prijs (EAP) 2014.

Artist Impressions : Kinem'Art

https://www.archined.nl/2016/02/pensioenpaviljoen-voor-het-abp-te-heerlen-archiprix-2015

UITBOUW WONING EINDHOVEN

Stoer staal opent deuren

 

Wat wilt u precies met de ruimte? Het antwoord bleek cruciaal voor de uitvoering: met dit ontwerp en een lichtstraat kiest u voor de eenheid tussen uw woonkamer en tuin. De minimalistische schuifdeuren verdwijnen namelijk compleet in de wand, waardoor de hele hoek geopend kan worden. 

De robuuste, stalen balk is en blijft een blikvanger. De kleur versterkt het stoere karakter van huis en terras. Zomer of winter, u beleeft uw tuin eenvoudig binnen. 

Zomaar slopen en een ruimte vernieuwen hoeft niet. Benadruk liever de sterke punten.

Foto's : Addo Frints

*Ontwerp en technische uitvoering gemaakt tijdens dienstverband Dreessen Willemse Architecten

PENTHOUSE DE ADMIRANT 

Slimme woning met prachtig uitzicht

 

Met 105 meter is De Admirant het hoogste gebouw van Eindhoven. Deze ontworpen loft bevindt zich op de bovenste etage, welke oorspronkelijk een technische ruimte was voor de gehele Admirant. 

De loft telt 100 m2 en beschikt over een ruime

woon-en eetkamer, entresol met werkruimte, keuken, kleedruimte, slaapkamer en badkamer met alle voorzieningen van dien. 

De schuinte van het dakvlak, wat de Admirant kenmerkt, vindt men terug in het slaapvertrek. Hier bevindt zich ook een dakraam dat de slaap- en badkamer volledig verlicht. 

Een mooie alsook functionele woning met weids uitzicht over Eindhoven en omstreken.

Samenwerking: J10 Creative Concepts

TINY HOUSE

Het is een tijdelijke residentie die, voorbij de stad, in de klinkende stilte van het land de mogelijkheid moet vervullen van ongestoord, geconcentreerd werken met eenvoudige, doelmatige middelen. In dit geval moeten het interieur, de buitenkant en de kwaliteiten van de relatie tussen binnen en buiten gelijk worden behandeld.

Alle planningsoverwegingen moeten gebaseerd zijn op een beschouwing van de gegeven locatie.

'Focus op het bos, niet alleen op de boom'.

Het is een basale houding ten opzichte van de plaats en taak die moet worden ontwikkeld, van waaruit verdere planning wordt ondersteund.

P R O J E C T S   I N   P R O G R E S S